Fjortisfylla


Lördagsens festande är inget jag är stolt över eftersom man vid 27 års ålder inte har lärt sig att varannat glas ska vara  vatten.

Jag hade en otroligt rolig kväll i lördags. I alla fall så långt jag minns. Dagen började med picknick på Djurgården tillsammans med vänner. Underbart trevligt trots att vädret inte var det bästa. Mindre smart var det att börja dricka rosé så tidigt som klockan tolv. Ett glas blev till två, tre, fyra, fem och någonstans på vägen så tappade jag räkningen.

På eftermiddagen började det regna, vilket är typisk när man har planerat en heldag ute, så vi fick planera om vår dag. Istället så åkte vi hem till mig och festade och rosévinet byttes ut mot bärdrinkar. Hur starka de var hade varken jag eller flera av mina kompisar någon koll på. De var goda, läskande och smakade absolut inte sprit. Kvällen avslutades som den första och värsta fjortisfyllan.

En kille somnade naken i mitt badkar. Flera av mina glas krossades och killen som så snällt ställde upp och dammsög märkte inte ens att dammsugarpåsen var så full att det inte gick att dammsuga. Själv så somnade jag i sängen medan de andra gav sig iväg till Stureplan, och tur var väl det med tanke på hur snygg jag var!

 


Enligt learning4sharing så relaterar begreppet fjortisfylla mer mot själva förfarandet under berusningen samt eftervärkningarna än att det verkligen är fjortisar inblandade. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Life

"This is life—it’s what you make it
Take it now, but please don’t break it.
Life does not come with a life time guarantee
It’s yours to take without knowing what it will be."

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()